Spaghetti carbonara – eller som i folkemunde bare carbonara – er nok en af de mest kendte og klassiske pastaretter. Den smager fantastisk, er relativt billig at lave – og så er den tilmed faktisk ret ligetil at bikse sammen. Det er den perfekte “hofret” af excellere i, da den er ligeså perfekt til en tirsdag aften, hvor du ikke lige ved, hvad du skal lave, som til når kæresten eller gæsterne kommer forbi en fredag aften.
Det smukke ved carbonara er, at den kun kræver en lille håndfuld ingredienser at kreere. Og så er den super nem at lave, når du får helt styr på teknikken – og også dette lærer vi dig af mestre med denne opskrift.
I og med der blot anvendes få råvarer, er det vigtigt, at du er omhyggelig med at prioritere råvarer i god kvalitet. Hver enkel ingrediens har sin berettigelse i retten, og kan derfor hverken undværes eller erstattes.
Carbonara betyder på italiensk noget i nærheden af “in the manner of coal miners,” hvorfra nogen mener, at retten har fået sit navn. Andre mener, at navnet er opstået på grund af, at de små peberkorn ligner kulstøv. Om ikke andet har carbonara eftersigende en tæt relation til kulminer.
Som ret er spaghetti carbonara simpel. Det betyder, at du hverken skal bruge løg, hvidvin, champignon, piskefløde eller lignende. Hvidløg er i og for sig heller ikke en del af den originale opskrift, men har i de senere år fundet sin vej til de moderne carbonara-opskrifter. Derudover – hvis der skulle være nogen tvivl – er parmesan fra pose/dåse totalt no-go. Friskrevet. Altid.
Du får herunder vores bedste bud på den italienske klassiker: spaghetti carbonara.
Ingredienser
Sådan gør du