8 danske smykkemærker til kvinder, du skal kende

Indeholder reklamelinks

af Josefine
Smykkemærker

Det er ikke til at komme uden om, at mange af os kvinder elsker smykker. Alt fra de enkle, klassiske designs til de glamourøse skinnende smykker dekoreret med med zirkoner.

Derfor har vi lavet en liste over de smykkemærker, vi mener, du bør kende til her i 2024. Vi har både inkluderet nogle af de veletablerede kendte smykkebrands, men også forsøgt at fremhæve nogle af de nyere upcoming brands som for eksempel og Enamel Copenhagen.

1. Sif Jakobs

Sif Jakobs er og bliver en klar favorit på en liste som denne. Designeren bag, Sif, er født på Island, uddannet guldsmed i Sverige og har boet i København siden 2000. Smykkerne er i eksklusivt, originalt og rå elegance med et nordisk præg. Sif Jakobs har en lang række af fantastisk flotte smykker i guld, sølv, med/uden farver og dekoreret med glitrende zirkoner. Internationale stjerner som Miley Cyrus, Katy Perry, Shontelle og Pamela Anderson er blot få af de kendisser, der er blevet spottet med smykker fra Sif Jakobs.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Sif Jakobs Jewellery (@sifjakobsjewellery)

2. Julie Sandlau

Siden 2002 har Julie Sandlau kreeret moderne luksussmykker til kvinder. Med fokus på kvalitet, vores planet og det enkle design, er Julie Sandlau i dag blevet et veletableret smykkefirma, der går forrest, når det handler om at genanvende ædelmetaller for at spare på jordens ressourcer. Smykkerne er klassisk dansk design med stilrene linjer kombineret med et eksklusivt udtryk, der matcher enhver moderne kvinde.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Julie Sandlau Jewelry (@juliesandlau)

3. Izabel Camille

Bag brandet, Izabel Camille, står designeren Kamille Østergaard, hvis store passion er at designe smykker i et eksklusivt og sofistikeret design. Izabel Camille har lavet collabs med flere af de største influencere i Danmark. Derudover har de et stort fokus på bæredygtighed, og anvender eksempelvis kun 100% genbrugssølv på nye og kommende kollektioner.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Izabel Camille (@izabelcamille_official)

4. Pernille Corydon

Pernille Corydon er et af de mest veletablerede danske smykkebrands, vi har. Siden 2007 har designeren bag, Pernille Corydon, lavet smykker til moderne kvinder med stor inspiration fra den skandinaviske enkelthed. Pernille Corydon har virkelig gjort sig bemærket med de populære “Daylight ringe”.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Pernille Corydon Jewellery (@pernillecorydon)

5. Dulong Fine Jewelry

Bag Dulong Fine Jewelry, er designerne Marianne Dulong og Anja Camilla Aladji. Dulong har lavet smykker i kompromisløst håndværk siden 2005 med fokus på kun at anvende de bedste materiale. Prisen er klart derefter, men uden tvivl et af de mest eksklusive, glamourøse smykkebrands, vi har i Danmark.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af DULONG FINE JEWELRY (@dulongfinejewelry)

6. Jane Kønig

Jane Kønig er et smykkebrand, vi ikke kan komme uden om. Jane Kønig har haft sit helt store gennembrud med deres klassiske “V RING”, som med sit matte look og rene linjer, har været et absolut must have item hos mange kvinder de seneste mange år. Et godt bud på et mærke i god kvalitet og et stilrent nordisk design.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Jane Kønig (@janekoenig)

7. Maanesten

Smykker designet med fri fantasi, hvor der bliver leget med unikke og kunstneriske designs. Maanesten har fundet deres helt enig designstil, og er ikke bange for at skille sig ud fra mængden. Maanesten er oprindeligt fra 2010, men er de seneste år eksploderet, og blevet et af de mest populære smykkebrands i Danmark.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Maanesten (@maanesten)

8. Enamel Copenhagen

Smykker skabt i kærlighed til håndværket. Bag brandet, som blev etableret i 2012, er smykkedesigneren Marie Rantzau. Marie har fokus på kvaliteten, balance i designet, farverige og legende. Alle smykker er lavet i 18 karat forgyldt sterlingsølv.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af ENAMEL Copenhagen (@enamelcopenhagen)

Danske smykkemærker, der sætter fokus på bæredygtighed i smykkebranchen

I 2015 indgik de 196 medlemslande i FN’s klimakonvention Parisaftalen. En aftale, der i al sin enkelthed går ud på at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader. Fossile brændstoffer, transport, skovrydning og ikke mindst tøjproduktion er blandt nogle af de store klimasyndere, som er i fokus, når vi snakker bæredygtighed.

I tøjbranchen har der de seneste 5-10 år været et markant øget fokus på produktion af tøj i bæredygtige materialer og sikre en høj kvalitetsstandard samt designe kollektioner, som sent går af mode.

De seneste år, har flere velkendte, etablerede smykkemærker sat fokus på bæredygtigheden i deres smykkeproduktion. Maria Black, byBiehl, Julie Sandlau, Pandora og Pilgrim, er nogle af de brands, som er gået forrest og taget skridtet videre mod en mere bæredygtig fremtid for smykkeindustrien.

Hvad er det mest populære smykkemærke i Danmark?

Det mest populære smykkebrand til kvinder er uden sammenligning Maanesten at dømme ud fra efterspørgslen i Google. Efterfulgt af Pernille Corydon og Pilgrim på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Listen fortsætter med mærker som Pandora, Camille Brinch, Julie Sandlau, Stine A, Sif Jakobs m.fl.

Hvad er dit favorit smykkebrand?

Er der nogle smykkemærker, vi har glemt eller burde overveje at tilføje til listen, vil vi meget gerne høre fra dig. Vi sørger for løbende at holde listen opdateret med nye spændende danske smykkedesignere.

Den danske smykkebranche er i rivende udvikling, og der opblomstrer hvert år en lang række nye spændende brands. Hvoraf mange giver et frisk pust til branchen – både i form af kvalitet, design og pris.

Andre læste også