Rodfrugter i ovn – Nem opskrift på lækkert tilbehør

af William
Rodfrugter i ovn

Er du træt af ris, pasta og almindelige kartofler som tilbehør til dine middage? Så er bagte rodfrugter i ovnen en oplagt mulighed for at variere dine kulhydrater.

Rodfrugter har et lavt kalorieindhold, men er rig på både fibre, antioxidanter, vitaminer og mineraler.

Bagte rodfrugter er super nemt at lave, smager fantastisk og som sagt også super sundt. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at de tager relativt lang tid at tilberede. Men så snart de er i ovnen, kan du sagtens lave resten af middagen imens.

I vintermånederne er det oplagt at inkorporere rodfrugter i sin kost – både fordi de er i sæson, de mætter godt og er fyldt med gode ting. Herhjemme laver vi rodfrugter minimum en gang om ugen i vinterhalvåret.

Jeg vil ikke anbefale det som en “ret”, men nærmere som tilbehør. Vi spiser det typisk sammen med kylling eller andet kød og bearnaise eller tzatziki

Herunder får du min bedste opskrift på lækre ovnbagte rodfrugter.

Rodfrugter i ovn

Rodfrugter i ovn

Print
Serveringer: 4 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 4.8/5
( 6 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1-1,5 kg blandede rodfrugter (gulerødder, pastinakker, knoldselleri, persillerod eller (rød)beder - eventuelt blandet med lidt kartofler eller søde kartofler)
  • Et par kviste frisk timian (eller 1 spsk. tørret timian)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Tænd din ovn på 200 grader.
  2. Skær dine rodfrugter ud i nogenlunde lige store stykker.
  3. Hak dit hvidløg fint.
  4. Du kan enten lave dine rodfrugter i et ovnfast fad eller på en bageplade.
  5. Bland dine rodfrugter sammen med dit finthakkede hvidløg, honning, balsamicoeddike, olivenolie, salt, peber og timian. Sørg for alle rodfrugterne er fedtet godt ind i din "marinade".
  6. Når ovnen er varm, skal de bages i 40-45 minutter. Men kig til dem løbende, og vend dem 1-2 gange i løbet af tilberedningen.
  7. Når dine rodfrugter er gyldenbrune og ser lækre ud, er de færdige. Det er typisk rødbederne, der tager længst tid at få møre, så du kan med fordel teste en af dem, for at se om de er færdige.

Tips & Tricks

Du kan også sagtens krydre dine rodfrugter med herbes de provence, rosmarin, paprika m.m. Nogle foretrækker at blanchere sine rodfrugter inden bagning i ovnen, men det er ikke nødvendigt. Du kan sagtens tilberede dine rodfrugter i ovnen alene. Rodfrugter og kartofler kan generelt trække meget salt. Så vil du gerne have, de smager af noget, kan du med fordel tilføje lidt mere salt, end du normalt ville gøre. Honning og balsamicoeddike er ikke et must. Hvis du ikke har det derhjemme, er der ingen grund til at købe det, hvis det alene er til dine bagte rodfrugter.

Andre læste også