Guide: Sådan finder du din ringstørrelse

af Josefine
Ringstørrelse

Det kan både være tidskrævende og frustrerende, hvis man er kommet til at bestille en forkert ringstørrelse hjem. Du har fundet din yndlingsring, bestilt den, modtaget den og har glædet dig til at prøve den for første gang. Du har måske en fødselsdag, date eller en anden vigtig begivenhed, hvor du havde tænkt, at ringen skulle indvies for første gang. Når du så endelig modtager din nye smukke fingerring, er den enten for stor eller for lille. Ja, jeg tror roligt, jeg kan sige, de fleste af os har siddet med den frustration før.

Det er klart… Du kan selvfølgelig vælge at sætte ringen på en anden finger, end den finger du i første omgang havde tiltænkt ringen. Det er én løsning, men hvorfor ikke bare vælge den rigtige ringstørrelse første gang?

På den måde undgår du at skulle bruge tid såvel som irriterende ekstraomkostninger til returnering.

Derfor har vi her hos Magasinet NU lavet en udførlig guide til, hvordan du finder den perfekte ringstørrelse. Størrelserne er ikke brand-specifikke og kan derfor bruges til hvilket som helst smykkemærke.

Hvordan måler man sin ringstørrelse?

Der er intet mindre end 5 metoder, du kan anvende, når du skal finde ud af, hvilken ringstørrelse, der passer dine fingre bedst.

1. Mål den indvendige diameter

Ved denne metode skal du bruge en skydelære. Du skal blot følgende disse 3 simple steps.

 1. Tag skydelæren og sæt den yderste ende på ydersiden af den finger, du ønsker at måle.
 2. Dernæst fører du den anden ende hen til den anden side af din finger. Det er vigtigt, at den hverken er for løs eller for stram.
 3. Fjern skydelæren og tjek størrelsen på den, som er angivet i mm. Vi har nu sammensat et skema, hvor du kan finde din ringstørrelse i mm.
Millimeter (mm) Størrelse (str.) Traditionel størrelse
14,65 mm 46  
14,96 mm 47  
15,28 48 XXS
15,60 mm 49 XXS
15,92 mm 50 XS
16,23 mm 51 XS
16,55 mm 52 S
16,87 mm 53 S
17,19 mm 54 M
17,51 mm 55 M
17,82 mm 56 L
18,14 mm 57 L
18,46 mm 58 XL
18,78 mm 59 XL
19,10 mm 60 XXL
19,42 mm 61 XXL
19,71 mm 62  
20,05 mm 63  
20,37 mm 64  
20,69 mm 65  
21,01 mm 66  
21,33 mm 67  
21,65 mm 68  
21,96 mm 69  
22,28 mm 70  
22,60 mm 71  
22,92 mm 72  

2. Mål den indvendige omkreds

Denne metode er også opdelt i 3 simple steps. Alt du skal bruge er en ring og et stykke papir. Det er ikke afgørende, hvorvidt du vælger at bruge karton eller tyndt papir. Du skal være opmærksom på, at denne metode er forholdsvis unøjagtig og kan afvige med 1-3 ringstørrelser. Vi anbefaler derfor, at du benytter en af de andre metoder, som er beskrevet.

 1. Start med at klippe papiret ud således, at du får et stykke på ca. 3 x 8 cm.
 2. Dernæst tager du det udklippede papirstykke og folder det forsigtigt sammen til en rulle. Rullen placeres i ringen således, at papiret fylder ringen helt ud.
 3. Klip et lille hak ind med en saks i midten af der, hvor papirets ender overlapper hinanden.
 4. Du kan nu tage papiret ud af ringen og folde det ud. Der, hvor du har klippet et hak, skal du bukke de to udvendige ender tilbage. Tag en lineal og mål afstanden mellem de to mærker.

3. Brug en snor

Denne metode er opdelt i 4 steps. Den kræver – til alles overraskelse – en snor. Snorens kvalitet er underordnet. Vi anbefaler, at du bruger en sytråd, når du benytter dig af denne metode.

 1. Tag det stykke sytråd, du har fundet frem. Sno det derefter rundt om det sted på fingeren, hvor ringen skal sidde. Spænd nu tråden så stramt, som du ønsker ringen skal sidde.
 2. Sæt en streg på snoren, hvor den krydser sig selv. Her kan du f.eks. bruge en kuglepen eller tusch.
 3. Tag sytråden af din finger og mål afstanden mellem de to streger, som du lavede tidligere. Nu har du din ringstørrelse. Er afstanden mellem stregerne 5,9 cm (59 mm), vil en str. 59 være en passende størrelse til din nye ring – eller i traditionel størrelse en XL.

4. Brug en ringmåler

Denne metode er meget simpel, og også den mest nøjagtige metode. Det er dog ikke altid, at man lige er i besiddelsen af ringmåler. Heldigvis kan du købe en på nettet for næsten ingen penge!

En ringmåler er en wire med alle de forskellige ringstørrelser, som man kan afprøve indtil man har fundet den rigtige – super nem måde at finde sin ringstørrelse på.

5. Gå til den lokale guldsmed

Hvis du synes, at metoden med snoren er for besværlig, og du ikke gider at investere i din egen ringmåler, så har din lokale guldsmed højest sandsynligt en. De vil helt sikkert hjælpe dig med at finde den perfekte ringstørrelse.

Efterfølgende kan du gå hjem og købe din nye ring online – der er oftest en masse penge at spare, hvis du shopper dine smykker online fremfor hos den lokale guldsmed.

Traditionelle ringstørrelser

Måske er du mere til de såkaldte “traditionelle” størrelser i form af small, medium, large osv. Derfor har vi også lavet en nem og overskuelige oversigt over, hvordan disse størrelser konverterer i smykkeverden.

XXS XS S M L XL XXL
48 – 49 50 – 51 52 – 53 54 – 55 56 – 57 58 – 59 60 – 61

Ting, du skal være opmærksom på, når du måler din ringstørrelse

Når du bruger en af ovenstående metoder til at måle din ringstørrelse, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

 • Graviditet – Hvis du er gravid, vil dine fingre ofte være hævede. Vi anbefaler derfor, at du venter til efter graviditeten.
 • Hævelse – Det er bedst at måle din ringstørrelse sidst på dagen, da det er her, dine fingre er størst, da de er hævede.
 • Varme/kolde fingre – Undgå helst at forsøge at måle din ringstørrelse, når du har enten varme eller kolde fingre. Årsagen til dette er, at dine fingre ikke vil have den rigtige størrelse.
 • Andre hensyn – Det er også vigtigt at have in mente, at din kropstemperatur og væskebalancer også har noget at skulle have sagt.

Andre læste også