Negroni – En klassisk italiensk drink

af Sofus

En negroni er klassisk, italiensk cocktail, der er lige så velsmagende, som den er smuk og sofistikeret.

Præcis, hvor drinken har sin oprindelse, vides ikke med sikkerhed. Den mest udbredte historie forlyder, at den blev opfundet på Caffe Casoni i den italienske by Firenze tilbage i 1919. Eftersigende spurgte en herre ved navn Count Camillo Negroni hans ven, bartenderen Forsco Scarselli, om det var muligt at gøre hans favoritdrink, americano, stærkere ved at udskifte sodavand med gin, og sådan blev verdenshistoriens første negroni til. Hvorvidt dette er den sande historie bag drinkens oprindelse, kan vi desværre hverken be- eller afkræfte. Uanset omstændighederne omkring serveringen af den første negroni, er det en fantastisk drink, som stadig holder den dag i dag.

Negronien består af Campari, vermouth rosso og gin – og så skal den altså serveres stirred over is, ikke shaken. Med bare tre hovedingredienser lyder det jo såre simpelt, men som med alt andet ligger kunsten i en god negroni i balancen.

Herunder finder du opskriften på den perfekt afbalancerede negroni. Server den for vennerne, kæresten eller andre du holder af, eventuelt sammen med saltede snacks og/eller nogle stærke oste.

Negroni

Print
Serveringer: 1 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 5.0/5
( 9 stemmer )

Ingredienser

  • 3 cl campari
  • 3 cl gin
  • 3 cl rosso vermouth
  • Appelsinskal
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienserne i et lavt glas med store isterninger.
  2. Rør forsigtigt rundt til den får en ensartet farve.
  3. Pres olierne fra en appelsinskal udover drinken og pynt efterfølgende med en appelskal i drinken.

Andre læste også

Vi bruger cookies til statistisk analyse, forbedring af brugervenlighed samt til at skræddersy indhold baseret på dine interesser. Accepter Læs mere