Moscow Mule – Den velsmagende ingefærdrink

af William
Moscow Mule

Drinken Moscow Mule er virkelig populær blandt danskerne, både i byen men ikke mindst derhjemme til private fester og arrangementer.

Og det er der en god grund til. Modsat de fleste cocktails, kræver en Moscow Mule nemlig ikke det helt store udstyr at ryste sammen. Du behøver nemlig ikke en shaker, som det ellers er tilfældet for de fleste andre drinks.

Selv om drinken hedder Moscow Mule, har den i virkeligheden ikke rigtig noget med den russiske hovedstad at gøre. Historien siger, at drinken stammer fra Los Angeles i USA og blev opfundet det samme år, som Sovjetunionen og USA blev allieret, nemlig i 1941. Endvidere siges det, at den blev opfundet af to mænd – den ene, en ejer af en cocktailbar i Los Angeles ved navn Cock ’n’ Bull, og den anden, en sælger fra vodkamærket Smirnoff, som ønskede at sælge vodka til amerikanerne. 

Bartenderen fra L.A.-baren skulle eftersigende have fået en for stor levering af ingefærøl, som skulle afsættes.

Moscow Mule-hypen blev for alvor en ting, da Hollywood-eliten tog den til sig. Og ifølge drinkhistorikeren David Wondrich, var drinkens popularitet virkelig med til at accelerere vodkasalget i USA.

Den spændende historie bag Moscow Mule er ikke det eneste ikoniske ved drinken. Den originale version bliver også serveret i et kobberglas, som “bider” i fingerspidserne, da kulden bliver ledt direkte til ydersiden af glasset gennem kobberet.

Denne drink er så simpel, som de kommer. Den består af blot tre elementer: alkohol, mixer og citrus. Vodkaen, som bidrager med bitterheden, ingefærøl med sødme og spice, samt friskpresset limejuice til at runde hele oplevelsen af med et syrligt pift.

Du får herunder vores bedste opskrift på den lækre drink, Moscow Mule.

Moscow Mule

Moscow Mule

Print
Serveringer: 1 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 4.9/5
( 30 bedømmelser )

Ingredienser

  • 3 cl vodka*
  • Friskpresset limejuice fra en halv lime
  • En halv lime til limebåde
  • 10 cl ginger beer*
  • Isterninger

(Reklamelinks er markeret med *)

Sådan gør du

  1. Kom isterninger, vodka, limejuice og ginger beer i et glas.
  2. Skær din lime ud i både, put dem i drinken og rør rundt.
  3. Pynt eventuelt med et lille mynteblad og en limeskive på kanten af glasset.
  4. Servér iskold - vodka smager bare bedre, når den serveres kold.

Er drinken ikke sød nok til din smag, kan du sagtens tilføje sukkersirup efter behov.

Andre læste også