Vores 5 bedste tips til kontorindretning

af Sofus
Kontorindretning

Om end vi snakker om hjemmekontoret eller det på arbejdspladsen, så er ordentlig kontorindretning altså alfa og omega for ens produktivitet. Er der for mørkt, for uinspirerende, eller for rodet, så går det simpelthen bare ud over arbejdsindsatsen.

Måske består din nuværende kontorindretning kun af arbejdsredskaber, borde, stole, computere, lamper og kaffekrus? Det kan hurtigt blive en smule kedeligt og ensartet at kigge på. Kunne du godt tænke dig at tilføje lidt liv til kontormiljøet? Få vores bedste tips og tricks til, hvordan du kan pifte dit kontor op – nemt og billigt. Om det er et lille hjemmekontor eller en større arbejdsplads, er fuldstændig ligegyldigt – principperne er de samme.

Kontorindretning behøver ikke være så besværligt

Kontorindretning kan godt forekomme som en uoverskuelig opgave, som vil tage alt for mange effektive arbejdstimer ud af kalenderen, men det behøver absolut ikke være så besværligt, som man man måske lige går og tror. Ved hjælp af få simple justeringer, kan du nemt øge produktiviteten, arbejdsglæden, motivationen og energien på kontoret. Om end du arbejder fra et lille hjemmekontor eller du har lidt flere kvadratmeter at boltre dig på, kan du bruge vores fire indretningstips til at få mest muligt ud af den plads, du bruger det meste af din dag på.

1. Citatplakater – plakater med motiverende citater på væggene

Plakater gør både kontorindretningen mere spændende samtidig med, at motiverende citater kan skabe et mere positivt miljø på arbejdspladsen. Er det til hjemmekontoret, kan du vælge præcis den – eller de – plakater, som du synes bedst om. Er det til kontoret på arbejdspladsen kan I med fordel vælge plakaterne sammen, så I er enige om, hvad der skal op og hænge på væggene. Det skal være noget, som I alle synes om, ellers ender det ikke med at give den ønskede, positive energi.

Plakater er en smart løsning, da de som regel er til at betale og nemt kan skiftes ud. Den kombination gør, at man også lidt bedre kan tillade sig at lave nogle ændringer, når man føler et behov for fornyelse. Nogle foretrækker plakater med kunst, mens andre godt kan lide et inspirerende eller humoristisk motiv. Uanset dine præferencer findes der et hav af forskellige citatplakater og typografiske plakater, som kan inspirere og motivere dig i hverdagen.

2. Arbejdsmusik – øg koncentrationen og fokusér bedre

Bliver du nemt distraheret, når du forsøger at arbejde koncentreret, så kan den rigtige arbejdsmusik måske være løsningen på koncentrationsproblemerne. Musik har en stor indflydelse på koncentration og produktivitet. Ens hjerne arbejder i et konstant og solidt tempo, da man automatisk følger musikkens rytme. Når man skal holde fokus, er musik et fantastisk redskab, som kan gøre dig mere produktiv og give dit ro til at fordybe dig i opgaven.

Bonustip: Investér i god lyd. En god højtaler af god kvalitet er nøglen til at kunne høre musik hele dagen uden at få ondt i hovedet. 

3. Planter – skab arbejdsglæde og energi

Planter er en nem tilføjelse til din kontorindretning, men som ikke desto mindre gør en kæmpe forskel. Planter varierer i, hvor meget vand, pleje og opmærksomhed de skal bruge, og det er derfor vigtigt at vælge en, som passer til den tid du er villig til at investere i at passe den. Hvis du ikke just har grønne fingre, findes der gudskelov et hav af planter, ægte såvel som falske, som du kan bruge i din kontorindretning. Det er en nem og billig måde at inddrage natur og et friskt, grønt pust til ethvert kontormiljø.

4. Belysning – bliv mere positiv

Men ikke bare hvilket som helst lys. Forskning viser nemlig, at lys med et gulrødligt skær, gør os mere afslappede, end hvis lyset har et hvidblåligt skær. Derudover bør der generelt være en masse sollys på kontoret, så det ikke bliver et indelukket, dunkelt miljø. Sidder man i et mørkt rum længe, kan man både få ondt i øjnene af at kigge ind i en computerskærm – men også være mere tilbøjelig til at blive træt; hvilket gør, at man bliver mindre produktiv.

5. New Yorker-vinduer – mix det rå og moderne look

En af tidens helt store trends til kontorindretningen er de såkaldte New Yorker-vinduer. Det lyder måske umiddelbart som en dyr og besværlig affære, men selv om navnet godt kunne antyde noget andet, så er dette altså ikke et forslag til at skifte alle vinduerne i din bolig.

New Yorker-vinduer fungerer mere som en halvmur eller skillevæg, der på et og samme tid giver bedre sammenhæng, men også opdeling mellem dine rum. Hvis du for eksempel ikke har et separat kontor og måske har stue og hjemmearbejdsplads i et og samme rum, kan du med fordel opsætte et New Yorker-vindue til at dele rummet op og give dig et nogenlunde særskilt hjemmekontor.

Andre læste også

Vi bruger cookies til statistisk analyse, forbedring af brugervenlighed samt til at skræddersy indhold baseret på dine interesser. Accepter Læs mere