Alt du skal vide om kollagenpulver

af Josefine
Kollagenpulver

Kollagenpulver skulle efter sigende være lidt af et vidundermiddel. Ikke nok med at det angiveligt medvirker til at reducere synligheden af fine linjer og rynker, det skulle også give sundere hår og hud, hjælpe med at øge muskelmasse, give stærkere knogler og meget mere.

Men hvad er kollagen egentlig, og virker kollagenpulver rent faktisk? Læs videre her og få svar på alle dine spørgsmål om kollagenpulver.

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein og faktisk et af de proteiner, der forefindes mest af i kroppen. Faktisk består hele 80% af vores hud af kollagen, og det virker sammen med et andet protein, elastin, der også forefindes naturligt i kroppen, med at holde vores hud elastisk.

I takt med at vi bliver ældre, begynder vores kroppe gradvist at producere mindre kollagen, og det betyder, at vi efterhånden nedbryder mere kollagen, end vi producerer. Allerede fra da vi når 20’erne, mister vi omkring 1% af vores kollagen årligt. Vores nedbrydning af kollagen accelereres yderligere af solens stråler, luftforurening og cigaretrøg. Alt dette resulterer i tørrere, mindre elastisk hud – og dermed også fine linjer og rynker. Formålet med kollagentilskud som kollagenpulver er således at forebygge og bekæmpe disse alderstegn.

Virker kollagenpulver?

Som sagt skulle kollagenpulver efter sigende have ikke bare én men adskillige positive egenskaber for alt fra hud og hår til knogler og led. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og derfor kan man nemt fristes til at betvivle, om dette påståede vidundermiddel nu virkelig også virker.

Der er flere studier, der viser, at man ved at tage kollagentilskud som eksempelvis kollagenpulver gennem adskillige måneder kan forbedre hudens elasticitet og dermed hjælpe med at bekæmpe rynker og fine linjer.

Andre studier påviser også, at kollagentilskud kan øge knogletæthed samt modvirke led-, ryg- og knæsmerter.

Når det så er sagt, og selv om de studier, der indtil videre er fuldført omkring kollagentilskud, virker lovende, mangler der stadig yderligere evidens. Dette er værd at have in mente, inden du fuldstændigt sætter din lid til kollagenpulver.

Kollagenpulver til gravide

Som gravid anbefales det at konsultere sin praktiserende læge, inden man begynder at tage et nyt kosttilskud. Når det så er sagt, anses det generelt som værende sikkert at tage kollagenpulver, når man er gravid. Faktisk kan de fordelagtige egenskaber ved kollagenpulver være særligt hjælpsomme under en graviditet. Som sagt virker kollagen nemlig med at forbedre hudens elasticitet, og derfor tager mange gravide kvinder kollagenpulver for potentielt at reducere strækmærker.

Bivirkninger ved brug af kollagenpulver

Det er generelt sikkert at indtage kollagentilskud, og der er indtil videre ikke påvist mange risici ved at tage kollagenpulver.

Ikke desto mindre er der dog nogle varianter, der indeholder almindelige allergener, så inden du køber eller indtager et kollagentilskud, bør du kigge på varedeklarationen og sikre dig, at det ikke indeholder noget, du er allergisk overfor.

Derudover kan det nævnes, at der er flere, som mener, at kollagentilskud efterlader en dårlig eftersmag samt en mæthedsfornemmelse.

Bedste kollagenpulver – hvad skal jeg vælge?

I takt med at fortsat flere opdager de mange potentielle fordele ved kollagenpulver, og det dermed bliver stadigt mere populært, kommer der også flere forskellige varianter på markedet. Udvalget kan derfor hurtigt forekomme noget overvældende, og at vælge det rigtige tilskud kan synes uoverskueligt. Herunder vil vi gennemgå nogle af de bedste og mest populære varianter på markedet – og ikke mindst sammenligne priser på de forskellige produkter og fra forskellige forhandlere.

Vild Nord Marine Collagen – 300 gram (60 serveringer)

Vild Nords Marine Collagen protein er udvundet fra vildtfanget torsk, som er fanget bæredygtigt i Atlanterhavet. Dette kollagenpulver indeholder hele 95 g protein pr. 100 g! Det har desuden et lavt fedtindhold.

Vild Nord Collagen Red Berries – 315 gram (45 serveringer)

Vild Nord’s Collagen Red Berries kollagenpulver indeholder en unik kombination af kollagen udvundet fra bæredygtigt fanget torsk fra Atlanterhavet og pulveriserede tyttebær, ribs og tranebær fra Nordirland, så du også for en god dosis C-vitamin sammen med dit kollagentilskud.

Vild Nord Marine Collagen C+ – 300 gram (60 serveringer)

I Vild Nords Marine Collagen C+ får du foruden protein fra vildfanget, bæredygtig torsk et højt indhold af C-vitamin. Ligesom Vild Nords Marine Collagen får du her et kollagenpulver med et lavt fedtindhold og et højt proteinindhold.

Vild Nord Collagen Yellow Blast – 315 gram (45 serveringer)

Med Vild Nord’s Collagen Yellow Blast får du et pulver med kollagen fra vildfanget torsk fra bæredygtigt fiskeri, ligesom i Vild Nords andre marine kollagen produkter, men her blandet sammen med pulveriserede bær, herunder hyben, havtorn, multebær og acerola bær.

Vild Nord Marine Collagen Gold – 300 gram (60 serveringer)

I varianten Collagen Gold har Vild Nord blandet deres marine collagen fra vildfanget torsk med ikke bare acerola bær, som er kendt for deres høje indhold af C-vitamin, men også vildthøstet tang, som er rigt på jod. Fordelen ved ydermere at tilføje denne jodholdige ingrediens er, at jod er med til at holde hud, energistofskifte og skjoldbruskirtelfunktion normalt og sundt. Dette kollagentilskud har i øvrigt et lavt indhold af fedt samt et højt indhold af protein.

Marine Collagen Green Boost – 315 gram (45 serveringer)

Som du måske har gættet ud fra navnet, har Vild Nords marine kollagen fra vildfanget, bæredygtig torsk i denne variant fået selskab af nogle grønne superfoods. Marine Collagen Green Boost indeholder nemlig tørret, økologisk grønkål, acerola bær og tang – en kombination der både bidrager med kollagen, protein, C-vitamin og jod.

Andre læste også

Vi bruger cookies til statistisk analyse, forbedring af brugervenlighed samt til at skræddersy indhold baseret på dine interesser. Accepter Læs mere