Kladdkaka – nem, snasket, lækker!

af Natalia
Kladdkaka

Kladdkaka er svenskernes svar på en lækker, klæg og snasket chokoladekage.

Den er enormt nem at lave, ikke specielt dyr i råvarer, og så kræver det ikke en konditoruddannelse at anrette den. Vi tør godt vove den påstand, at alle kan lave en succesfuld kladdkage, første gang og hver gang.

Når man som dansker hører ordet klatkage, er det nok ikke ligefrem billedet af en klæbrig chokoladekage, der umiddelbart dukker op på nethinden. De fleste danskere forbinder nok snarere ordet klatkage med de pandekagelignende kager lavet af gårsdagens rester fra risengrøden. Så for en god ordens skyld vil vi lige understrege, er svenskernes svar på klatkage, kladdkaka, altså er en helt anden type kage.

Og hvis du har læst hertil, har du nok regnet ud, at svenskernes kladdkaka ikke ligefrem er nogen helsekage. Men det nytter altså ikke noget at forsøge at spare på smørret eller sukkeret – det bliver ikke det samme, og du får ikke det her klæge, snaskede og ikke mindst usandsynligt velsmagende resultat. Snyd ikke dig selv for et stykke kladdkaka, der smager præcis, som en kladdkaka skal smage, og nyd den eventuelt med en kop kaffe for en fuldendt svensk “fika.”

I Sverige serveres den lækre kladdkaka typisk med flødeskum. Vi anbefaler dog, at du serverer den varme kladdkaka med vanilleis og hindbær.

Kladdkaka

Kladdkaka - Svensk chokoladekage

Kladdkaka er svenskernes svar på en lækker, klæg og snasket chokoladekage. Den er enormt nem at… Desserter Kladdkaka – nem, snasket, lækker! Svensk Print
Serveringer: 6 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 5.0/5
( 21 stemmer )

Ingredienser

  • 1/2 dl hvedemel
  • 3 dl sukker
  • 4 spiseskefulde kakao
  • 1 spiseskefuld vanillesukker
  • 150 gram smør
  • 2 æg
  • Flormelis

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland alle ingredienser bortset fra æg og smør.
  3. Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
  4. Bland æg og det smeltede smør sammen med de andre ingredienser.
  5. Smør formen til kagen.
  6. Hæld din masse i formen og sæt den i ovnen i 18-20 minutter.
  7. Drys et tyndt lag flormelis udover kagen lige efter du har taget den ud af ovnen.
  8. Så er du færdig. Servér den varm - eventuelt sammen med vanilleis og hindbær.

Andre læste også

Vi bruger cookies til statistisk analyse, forbedring af brugervenlighed samt til at skræddersy indhold baseret på dine interesser. Accepter Læs mere