Alt du skal vide om Gucci Bloom

Indeholder reklamelinks

af Yasmin
Gucci Bloom parfume

Gucci Bloom blev skabt af modehusets nuværende kreative direktør, Alessandro Michele, og det er faktisk den første duft, som han har udviklet for brandet. Den originale duft er skabt med øje for “Gucci kvinden,” og alt det hun står for: kompromisløs og helt sin egen.

Siden er der kommet en del flere varianter til af den populære duft, der alle tager udgangspunkt i originalen, men som hver især bringer noget nyt med sig. Så hvordan ved man lige, hvilken man skal vælge? Det hjælper vi dig med i denne guide.

Hvordan dufter Gucci Bloom parfumen?

Gucci Bloom er en meget feminin parfume. Det er rig blomsterduft med noter af indisk tuberose og jasmin, der giver en ren og frisk duft på huden. Duften afrundes med Rangoon Creeper – en sydindisk plante, som Gucci Bloom faktisk er en af de første parfumer til at bruge.

Hvilken Gucci Bloom parfume skal jeg vælge?

Den populære parfume er efterhånden blevet produceret i mange forskellige varianter, og selv om de primære noter er ens i dem alle, er der alligevel nogle forskelle.

Den originale: Gucci Bloom Eau de Parfum

Den originale Gucci Bloom parfume er den, der hedder Gucci Bloom Eau de Parfum og kan genkendes rent visuelt på den lyserøde flakon i indpakningen med de røde blomster.

Den friske: Gucci Bloom Acqua di Fiori

Hvis du er vild med den originale Gucci Bloom duft, men måske godt kunne tænke dig en parfume, der er lidt mere ung og frisk i det, så er den version, der hedder Acqua di Fiori helt sikkert det bedste bud. De oprindelige noter af tuberose, jasmin og Rangoon Creeper har i denne version også fået selskab af grøn galbanum og solbærknopper.

Denne version af duften findes ligesom den originale duft i en lyserød flakon, men her med grønne blomster i stedet for røde.

Den intense: Gucci Bloom Nettare di Fiori

Gucci Bloom Nettare di Fiori er nok den mest intense i serien. Mens hovednoterne er de samme som i de to foregående versioner, er de i denne version blevet intensiveret med tilføjelserne af rose og osmanthus. Den er også mere sensuel med topnoter af ingefær samt basisnoter af patchouli og musk.

Denne version kan genkendes på den lyserøde flakon med de sorte blomster.

Den lette: Gucci Bloom Gocce di Fiori

Her kan det godt begynde at blive lidt forvirrende at kende forskel på de forskellige varianter. Gucci Bloom Gocce di Fiori findes nemlig, ligesom den helt oprindelige variant, i en lyserød flakon med røde blomster. Så hvad er det lige forskellen er på de to?

De to versioner minder rigtig meget om hinanden, og forskellen ligger primært i, at denne er mindre intens end originalen. Den er med andre ord velegnet til dig, der foretrækker en lidt lettere duft.

Den orientalske: Gucci Bloom Ambrosia di Fiori

Et af de seneste skud på stammen i Gucci Bloom-serien er den orientalsk inspirerede Gucci Bloom Ambrosia de Fiori. Den blev introduceret i 2019 af Alberto Morillas, som er næse for Gucci. Topnoter af jasmin og kaprifolium, mellemnoter af tuberose og basisnoter af Damask Rose og Orris mødes i denne himmelske duft, inspireret af ambrosia, som eftersigende skulle være de græske guders foretrukne drik.

Den elegante: Gucci Bloom Profumo Di Fiori

Det er også næsen Alberto Morillas, der står bag Gucci Bloom Profumo di Fiori, som blev introduceret i 2020 og som nok bedst kan genkendes på dens gule flakon. Den har topnoter af jasmin og Rangoon creeper, mellemnoter af tuberose og ylang ylang og basisnoter af sandeltræ og musk.

Andre læste også