Guacamole – En grøn smagsbombe

af Sofus
Guacamole

Guacamole er en enormt populær dip blandt danskerne. Guacamole kommer originalt fra Mexico, men er i dag en dip, som har vundet sit indtog i blandt andet USA og Europa – og har især vundet en stor plads i danskernes hjerter.

Der findes mange måder at lave guacamole på – nogle mere forenklede end andre. Vi giver dig i denne opskrift vores absolut bedste bud på en hjemmelavet guacamole. 

Det er super nemt at lave guacamole, det tager ikke særlig lang tid – og så smager det ikke mindst himmelsk. Du kan godt købe færdiglavet guacamole i det lokale supermarked, men det er bare slet ikke det samme.

Derfor: lav den selv, og server den til dine nachos, som snack eller forret med nogle tortillachips, i dine tacos eller noget helt fjerde.

Ikke nok med det smager fantastisk, så kan du også nyde det uden nogen som helst form for dårlig samvittighed. Guacamole er super sundt, og indeholder en masse vitaminer, mineraler, kostfibre, sundt fedt og protein. Derudover giver avocado en længerevarende mæthedsfornemmelse, som er en lille bonus, hvis man har et ønske om vægttab. Men hvis vægttab er målet, er det nok ikke en pose nachos, du skal spise din guacamole med.

I vores opskrift finder du den “avancerede” udgave af en guacamole – men avanceret er ikke ensbetydende med, at den er svær at lave. Ikke desto mindre får du altså her et bud på en guacamole, som du selv kan justere og gøre til din helt egen perfekte opskrift.

Bemærk, at du sagtens kan undlade elementer fra opskriften. Koriander er jo som bekendt en ingrediens, som skiller vandene – lige som chili også er et af de krydderier, som folk foretrækker i forskellige mængder.

Er du veganer, kan du sagtens lave en version uden cremefraiche. Brug eventuelt en plantebaseret erstatning, eller undlad det helt.

Guacamole

Guacamole

Guacamole er en enormt populær dip blandt danskerne. Guacamole kommer originalt fra Mexico, men er i… Appetizers Guacamole – En grøn smagsbombe Mexican Print
Serveringer: 2 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 5.0/5
( 20 stemmer )

Ingredienser

  • 2 modne avocadoer
  • Et halvt rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tomat
  • 1 spiseskefuld cremefraiche
  • Citron- eller limesaft
  • 1 teskefuld stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 knivspids chiliflager
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  1. Mos dine avocadoer med en gaffel i en skål.
  2. Snit derefter din tomat i så små, firkantede stykker som muligt.
  3. Finskær dit halve rødløg, koriander og pres eller hak dit hvidløg.
  4. Tilføj dine snittede grøntsager, løg, urter og cremefraiche i skålen med de mosede avocadoer.
  5. Smag til med salt, peber, cayennepeber, spidskommen, chiliflager samt lime- eller citronsaft.
  6. Pynt eventuelt med et friskt koriander blad ovenpå, og den er klar servering!

Nogle vælger at bruge en stavblender eller foodprocessor til at mikse alle ingredienserne. Jeg foretrækker en rustik guacamole, som blot er most med en gaffel - det er en smagssag, og er helt op til dig.

Andre læste også

Vi bruger cookies til statistisk analyse, forbedring af brugervenlighed samt til at skræddersy indhold baseret på dine interesser. Accepter Læs mere