Cosmopolitan – Pink, syrlig og sexet

af Yasmin
Cosmopolitan

Cosmopolitan – eller bare cosmo i folkemunde – er en cocktail, som de fleste har stiftet bekendtskab med. Den elegante drink med den karakteristiske pink farve serveres oftest i et martiniglas, og hvis du ikke har haft fornøjelsen af at smage den i virkeligheden, har du nok set Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda skåle i den smukke, friske og virkelig velsmagende drink i HBO-klassikeren Sex & the City.

Og det bedste af det hele er, at du nemt kan rekreere TV-venindernes favoritdrink derhjemme for dine gæster – eller bare for dig selv.

Men før du kaster dig ud i at lave en cosmopolitan drink, vil vi lige komme med en lille advarsel. Lad dig ikke snyde af den lyserøde farve, der godt kunne friste en til at tro, at her er tale om en sukkersød drink. Det syrlige aspekt er nemlig ret så dominerende i en cosmpolitan.

Når det så er sagt, kan du søde den til, som det behager dig. Selvom den traditionelle cosmopolitan er uden sukkersirup, har dette i de senere år fundet vej til de fleste opskrifter på drinken. Synes du, at din cosmopolitan bliver for syrlig, kan du sagtens tilføre 1-2 cl sukkersirup i drinken, så den bliver tilsmagt din søde tand.

Cocktailen begyndte for alvor at blive den ugentlige go-to-drink blandt unge kvinder, da den blev fremhævet adskillige gange i den populære serie Sex and the City.

Du får herunder vores bedste opskrift på den iøjenfaldende og smukke cosmopolitan drink.

Cosmopolitan

Cosmopolitan

Print
Serveringer: 1 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 5.0/5
( 22 stemmer )

Ingredienser

 • 4 cl vodka
 • 2 cl cointreau
 • 2 cl frisk limejuice
 • 4 cl tranebærjuice
 • Revet appelsinskal

Sådan gør du

 1. Afmål ovenstående ingredienser og hæld i en shaker med is.
 2. Ryst i cirka 10-15 sekunder.
 3. Si indholdet over i et martiniglas, så du slipper for isterningerne.
 4. Klem appelsinskallen udover drinken, og placér den eventuelt på kanten af glasset som pynt.
 5. Den originale cosmopolitan er uden sirup, men som tidligere nævnt, kan du altid tilføje en smule sukkersirup efter behov.
 6. Servér med det samme og nyd den sval.

Andre læste også

Vi bruger cookies til statistisk analyse, forbedring af brugervenlighed samt til at skræddersy indhold baseret på dine interesser. Accepter Læs mere