Cosmopolitan – Pink, syrlig og sexet

af William
Cosmopolitan

Cosmopolitan – eller bare cosmo i folkemunde – er en cocktail, som de fleste har stiftet bekendtskab med. Den elegante drink med den karakteristiske pink farve serveres oftest i et martiniglas, og hvis du ikke har haft fornøjelsen af at smage den i virkeligheden, har du nok set Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda skåle i den smukke, friske og virkelig velsmagende drink i HBO-klassikeren Sex & the City.

Og det bedste af det hele er, at du nemt kan rekreere TV-venindernes favoritdrink derhjemme for dine gæster – eller bare for dig selv.

Men før du kaster dig ud i at lave en cosmopolitan drink, vil vi lige komme med en lille advarsel. Lad dig ikke snyde af den lyserøde farve, der godt kunne friste en til at tro, at her er tale om en sukkersød drink. Det syrlige aspekt er nemlig ret så dominerende i en cosmpolitan.

Når det så er sagt, kan du søde den til, som det behager dig. Selvom den traditionelle cosmopolitan er uden sukkersirup, har dette i de senere år fundet vej til de fleste opskrifter på drinken. Synes du, at din cosmopolitan bliver for syrlig, kan du sagtens tilføre 1-2 cl sukkersirup i drinken, så den bliver tilsmagt din søde tand.

Du får herunder vores bedste opskrift på den iøjenfaldende og smukke cosmopolitan drink.

Cosmopolitan

Cosmopolitan

Print
Serveringer: 1 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 5.0/5
( 29 bedømmelser )

Ingredienser

 • 4 cl vodka
 • 2 cl cointreau
 • 2 cl frisk limejuice
 • 4 cl tranebærjuice
 • Revet appelsinskal

Sådan gør du

 1. Afmål ovenstående ingredienser og hæld i en shaker med is.
 2. Ryst i cirka 10-15 sekunder.
 3. Si indholdet over i et martiniglas, så du slipper for isterningerne.
 4. Klem appelsinskallen udover drinken, og placér den eventuelt på kanten af glasset som pynt.
 5. Den originale cosmopolitan er uden sirup, men som tidligere nævnt, kan du altid tilføje en smule sukkersirup efter behov.
 6. Servér med det samme og nyd den sval.
Hvilke ingredienser skal jeg bruge til en cosmopolitan?

For at lave den lækre cosmopolitan drink skal du bruge følgende 5 ingredienser; vodka, cointreau, limejuice, tranebærjuice og appelsinskal.

Hvilken vodka skal jeg bruge til cosmopolitan?

Der er ikke nogen vodka, der specifikt egner sig bedre end andre til en cosmopolitan. Vi anbefaler altid at vælge en kvalitetsvodka, som ikke overdøver resten af ingredienserne.

Cosmopolitan uden alkohol

Cosmopolitan kan sagtens nydes i en alkoholfri version. Følg ovenstående opskrift og undlad blot vodka og cointreau.

Andre læste også