Guide: 9 af de bedste cocktailbarer i København

af William
Cocktailbarer i København

Elsker du at nyde en god cocktail i hyggelige og eksklusive omgivelser, og leder du efter en liste over de bedste cocktailbarer i København? Ja, så er du kommet til det rigtige sted.

Som du måske allerede ved, huser København nogle af verdens bedste restauranter, fantastiske bagerier og kaffebarer. Men faktisk er København også vært for en lang række af hyggelige barer, der laver drinks og cocktails i verdensklasse.

Hos Magasinet NU elsker vi at udforske nye steder i København, som kan udvide vores horisont, og det gælder bestemt også, når vi snakker velsmagende drinks. Vi har herunder samlet 9 af de bedste cocktailbarer, du skal besøge, når du er i København.

1. 1105

Cocktailbaren 1105 slog dørene op for første gang tilbage i 2018. Siden dag 1 har de haft fokus på at servere drinks, du ikke finder andre steder.

Lad dig ikke snyde af deres meget simple og generiske navn. 1105 er alt andet end generisk.

Du kan selvfølgelig godt få en lang række af de klassiske drinks, som eksempelvis espresso martini, old fasioned osv., men besøger du 1105, vil jeg klart anbefale en af deres mange unikke drinks.

Besøg dem på Kristen Bernikows Gade 4 i København K.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af 1105cocktailbar (@1105cocktailbar)

2. Móshù

Efterfulgt af 1105 har vi Móshù. På Instagram er deres handle @moshuexperience. Og det er med god grund.

Når du besøger Móshù bliver du kastet direkte ind i en meget asiatisk-inspireret, hyggelig og hjemlig atmosfære.

Deres drinks er langt mere end bare velsmag. De er eksperimenterende, og at sige deres cocktails er Instagram-venlige, ville være en underdrivelse.

Besøg dem på Lille Kongensgade 8 i København K.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Móshù Móshù (@moshuexperience)

3. Nimb

Du kender højest sandsynligt allerede Nimb. Nimb er både et hotel, restaurant, event-sted, rooftop med pool, cocktailbar og meget mere.

Nimb ligger fantastisk placeret med udsigt udover det smukke og livlige Tivoli.

I eksklusive omgivelser ligger Nimbs cocktailbar, hvor du kan nyde lækre drinks med dertilhørende små historier om hver cocktail, champagne og vin.

Besøg dem på Bernstorffsgade 5 ved Tivoli.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Nimbcopenhagen (@nimbcopenhagen)

4. Ruby

I en af de ældste bydele i København ligger Ruby. Med udsigt til Københavns små kanaler og Christiansborg Slot.

Ruby har en stor forkærlighed for gode råvarer, og har fokus på den afbalancerede, velsmagende drink, hvor æstetik har høj prioritet.

Besøg dem på Nybrogade 10 i København K.

5. TATA

TATA er opkaldt efter det røde fortæppe i Det Kongelige Teater. TATA er en eksklusiv bar, som er en del af Hotel Sanders.

Med flotte æstetiske paneler på væggene, tunge fløjlsgardiner, komfortable stole i tunge farver og en brændeovn, er TATA en bar fyldt med stemning og en varm atmosfære.

Besøg dem på Tordenskjoldsgade 15 i København K.

6. Brønnum

Til venstre for Det Kongelige Teater ligger cocktailbaren Brønnum i (mildt sagt) historiske lokaler.

Brønnum består af 5 rum, hvor der de sidste 150 år har været café, restaurant og bar, hvor kendte danske musikere, artister og forfattere som H.C. Andersen har været forbi.

Brønnum serverer cocktails i ikoniske omgivelser og historiske malerier på væggene og i loftet.

Besøg dem på August Bournonvilles Passage 1 ved Kongens Nytorv.

8. Duck and Cover

Duck and Cover er en hyggelig cocktailbar på Vesterbro, hvor du træder ind til en afslappet og varm stemning.

På selve baren og væggene rundt omkring i lokalet, er der opsat akustikpaneler i træ, lædersofaer og beplantning, som giver en hyggelig og hjemlig stemning.

Og præcis som de andre steder på listen; snorlige drinks med øje for kvalitet.

Besøg dem på Dannebrogsgade 6 i København V.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Duck and Cover (@duckandcoverbar)

9. 1656

Navnet, 1656, lyder måske allerede en smule bekendt. Det klinger meget godt med første cocktailbar på listen, 1105.

Det er der en god grund til. De er nemlig under samme “paraply”, om du vil.

Dog er koncepterne på de 2 barer meget forskellige. 1656, har lidt en underground vibe, hvorimod 1105 er mere eksklusivt.

Ikke desto mindre smager deres drinks fantastisk begge steder.

Besøg dem på Gasværksvej 33 i København V.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af 1656 Cocktailbar (@1656cocktailbar)

De hyggelige og eksklusive cocktailbarer i København byder på lækre drinks og store oplevelser

Der er ingen tvivl om, der er utallige steder i København, hvor du kan få en drink eller cocktail. Snakker vi de typiske strawberry daiquiri, vodka lemon eller mojito, kan du tage på stort set hvilken som helst bar, natklub eller sågar bodega.

Men når vi snakker high-end cocktailbarer, som byder på cocktails lidt (meget) udover det sædvanlige, og hvor oplevelsen og stemningen er mindst en lige så vigtig del af besøget, er ovenstående 9 cocktailbarer nogle rigtig gode bud – hvis vi altså selv skal sige det.

Om det er tilfældigt eller ej, ved jeg ikke, men en lang række af de drinkssteder, som vi har fremhævet på listen ligger alle i gåafstand fra hinanden i indre by, så du nemt kan prøve flere forskellige barer samme aften.

De fleste af cocktailbarerne åbner kl. 16/17 – ihvert fald fredag og lørdag – hvorfor du sagtens kan starte en night out på en bar, tage ud og spise en lækker middag, og efterfølgende ende på en anden cocktail bar til at slutte aftenen af på.

Vi forsøger løbende at holde listen opdateret, hvis der åbner nye spændende barer. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en cocktailbar, som ikke er nævnt på listen, som du synes, fortjener en plads.

Night out eller drinks derhjemme

Personligt er jeg selv stor fan af både at udforske nye hidden gems, udvide min horisont og blive inspireret af diverse gastronomiske oplevelser (om drinks kan kategoriseres som gastronomi, ved jeg ikke), men bestemt også at rekreere derhjemme i mit eget køkken.

Derfor har vi på vores magasin samlet en lang række af vores favoritdrinks, som du nemt selv kan lave derhjemme til fester, dates eller middage med dem, du holder af.

Der er selvfølgelig stor forskel på de drinks, jeg er i stand til at rode sammen derhjemme, og de drinks, der bliver serveret på mange af de cocktailbarer, som er nævnt på listen. Det er ikke enten eller, men nærmere afhængigt af situationen og stemningen.

Andre læste også