Hvidvinsdampede blåmuslinger med pasta

af Sofus
Hvidvinsdampede blåmuslinger

Hvidvinsdampede blåmuslinger er en helt fænomenal ret. Ikke nok med, at den smager himmelsk og som servering er en fryd for øjet, så er den faktisk også ganske nem og enkel at lave. Og så kan den bruges som enten forret eller hovedret.

Blåmuslinger er en fransk klassiker, der på sit modersmål kaldes moules marinières. Og når man kan dufte den dampende hvidvin i køkkenet og slubrer den velsmagende pasta, føles det altså lidt som om, at man lige pludselig er blevet transporteret til en lille fortovsbistro i Paris.

Mange forbinder da også blåmuslinger med ferie – eller i hvert fald noget, man bliver nødt til at bevæge sig ud i byen til fine restauranter for at sætte tænderne i. Realiteten er dog, at hvidvinsdampede blåmuslinger sagtens kan være hverdagsmad. Det er nemlig super nemt at lave – og så kræver det faktisk heller ikke timevis i køkkenet.

Selv om det lige pludselig godt kan lyde lidt som en omgang sofistikeret fastfood, så er blåmuslinger faktisk enormt sunde. Udover at være rige på protein, så er de også propfyldte med de gode omega-3-fedtsyrer.

Den primære sundhedsmæssige fordel ved at spise blåmuslinger ligger dog i deres store indhold af mineraler. De er nemlig fyldt med jern, jod og selen.

Sidst, men ikke mindst, er det også en billig og bæredygtig ret at lave. Når det så er sagt, så kan det altså bedst betale sig at vægte kvalitet over kvantitet.

Det er ikke ensbetydende med, at du behøver at være den første på molen til at tage imod fiskekutteren med dagens fangst om morgenen – rigtig mange danske supermarkeder har et helt tilforladeligt udvalg af blåmuslinger, men sørg nu for lige at tjekke efter, at de stadig er friske og gode.

Forkæl dig selv, eller servér retten for nogen, du holder af. Vi giver dig her vores bedste opskrift på hvidvinsdampede blåmuslinger med en cremet flødesauce og pasta. Bon appétit!

Hvidvinsdampede blåmuslinger

Hvidvinsdampede blåmuslinger med pasta

Hvidvinsdampede blåmuslinger er en helt fænomenal ret. Ikke nok med, at den smager himmelsk og som… Hovedretter Hvidvinsdampede blåmuslinger med pasta Fransk Print
Serveringer: 2 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedømmelse: 5.0/5
( 22 stemmer )

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger - gå efter cirka et halvt kg blåmuslinger pr. person
  • 1,5 dl tør hvidvin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg - almindeligt løg går også an
  • Chili - enten frisk eller i flager
  • 1 dl piskefløde
  • 400 gram pasta (spaghetti)
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Start med at sortere dine blåmuslinger. Alle dem, der er åbne skal du kassere. Forsøg eventuelt at banke dem en gang ned i bordet, og lad dem ligge i et par minutter. Dem, der stadig er åbne, kasserer du.
  2. Skyld blåmuslingerne og rens dem for skæg og urenheder.
  3. Sauter løg, chili og hvidløg i enten olie eller smør i en stor gryde i cirka ét minut. Det er vigtigt ikke at vælge en for lille gryde, da du også skal dampe dine blåmuslinger i denne.
  4. Tilføj hvidvinen i gryden med dine sauterede løg, chili og hvidløg. Tilføj sort peber og en lille smule salt. Vær forsigtig med at oversalte, da der forekommer en del naturlig salt i blåmuslingerne.
  5. Skru op og bring hvidvinen i kog.
  6. Hak din persille (uden stilk) groft.
  7. Hæld muslingerne (uden vand/is) i den kogende hvidvin og put grydelåget tilbage på hurtigst muligt.
  8. Ryst gryden en smule, og lad den derefter stå og koge/dampe i 1 minut.
  9. Løft låget, rør kort i muslingerne og put derefter låget tilbage og lad den stå i 2 minutter.
  10. Efter 2 minutter rører du et par gange igen og tilføjer din groft hakkede persille. Nu er du næsten færdig med blåmuslingerne, og skal blot vente til de er åbnede. OBS: det er vigtigt, du ikke fortsætter med at koge på blåmuslingerne, efter de har åbnet sig.
  11. Sigt derefter blåmuslingerne og læg dem i en gryde med låg på, så de holder varmen.
  12. Kog din spaghetti med salt til de er al dente - generelt gider ingen udkogt pasta, men slet ikke til dine blåmuslinger.
  13. Nu skal du have kogt hvidvinen ind til cirka 1 dl fond. Skru helt op for varmen og hold godt øje med den.
  14. Tilføj fløde, når din fond har kogt ned til cirka 1 dl og tilsmag med salt og peber.
  15. Hæld blåmuslingerne tilbage i din flødesauce og lad det stå på eftervarmen i 1 minut.
  16. Servér med pasta i bunden, blåmuslinger og hæld til sidst flødesaucen udover. Voilà!

VIGTIGT: Alle de blåmuslinger, som ikke har åbnet sig efter tilberedning, skal du kassere.

Andre læste også

Vi bruger cookies til statistisk analyse, forbedring af brugervenlighed samt til at skræddersy indhold baseret på dine interesser. Accepter Læs mere