Bedste bajonetsav: Vores 5 favoritter

af Christian
Bajonetsav

En bajonetsav kan bruges til at skære i nærmest samtlige materialer i et byggeri, hvilket gør det til et nyttigt værktøj, som er velegnet til bl.a. nedrivningsprojekter og lignende. Bajonetsaven har en skarp og effektiv klinge, som gør den til et vigtigt værktøj for gør-det-selv-manden, da den kan bruges til at løse rigtig mange håndværksmæssige opgaver. Bajonetsaven er desuden en alsidig maskine, der til visse opgaver kan bruges som alternativ til eksempelvis en vinkelsliber eller en stiksav. Dermed får du med en bajonetsav ikke en maskine, der kun kan klare én ting, men et værktøj med flere funktioner. Det giver mening, ikke blot for din pengepung, men også for dine projekter og gør-det-selv-typen i dig. 

Er du på udkig efter en ny bajonetsav, kan du herunder finde inspiration blandt vores 5 favoritmodeller.

1. Makita Bajonetsav 18v DJR187Z

Fordele

 • Kulfri motor
 • Kompakt design
 • Lavt energiforbrug (ca. 30% lavere sammenlignet med modeller med konventionel kulbørste motor)
 • 2 hastigheder
 • LED lampe til oplysning af arbejdsområdet
 • Strop til ophæng på f.eks. et stillads
 • Ny vertikal gear konstruktion
 • Motorbremse
 • Overbelastningssikring
SkærekapacitetSlaglængdeSnitdybde i stålSnitdybde i træLydniveauLydtrykniveauVibrationsniveauBatterispændingBatteritypeVægtModelMærkeEAN
255 mm32 mm130 mm255 mm82 dB95 dB16,5 (m/s²)18 VLi-Ion3,8 kgDJR187ZMakita4061792157323

2. Bosch Bajonetsav GSA 18 V-LI, solo

Fordele

 • Overbelastningsbeskyttelse (EMP – Elevtronic Motor Protection)
 • Kan afkorte op til 100 stk. limtræs bjælker i 100×100 mm på én opladning.
 • 2 hastigheder
 • SDS savklingeskift uden brug af værktøj
 • Ergonomisk formet greb med softgrip
 • Inkl. indbygget lys
SkærekapacitetSlaglængdeSnitdybde i stålSnitdybde i træLydniveauLydtrykniveauVibrationsniveauBatterispændingBatteritypeVægtModelMærkeEAN
250 mm28 mm20 mm250 mm77 dB88 dB20 (m/s²)18 VLi-Ion3,4 kgGSA 18 V-LIBosch3165140508940

3. DeWalt Bajonetsav 18V XR DCS367N-XJ

Fordele

 • Central placering af motor
 • Værktøjsfri udskiftning af savklinge
 • LED-lampe mod saveemnet
 • 4-positioners klingefæste
 • Kompakt sav, der muliggør arbejde på trænge områder
 • Forbedret balance og brugervenlighed
SkærekapacitetSlaglængdeSnitdybde i stålSnitdybde i træLydniveauLydtrykniveauVibrationsniveauBatterispændingBatteritypeVægtModelMærkeEAN
300 mm28,6 mm100 mm300 mm87 dB98 dB22 (m/s²)18 VLi-Ion2,3 kgDCS367N-XJDeWalt5035048654651

4. Metabo Bajonetsav Powermaxx SSE 12 BL 12V

Fordele

 • Let og ekstrem handy sav, som både kan håndteres med en eller to hænder
 • Lav vægt med kraftig motor
 • Kulfri motor med høj effektivitet
 • Savklinge, der kan drejes 180 grader
 • Justerbart dybdestop uden brug af værktøj
 • Integreret LED-arbejdslys på skærestedet
LydniveauLydtrykniveauVibrationsniveauBatterispændingVægtModelMærkeEAN
89 dB78 dB17 (m/s²)12 V1,6 kgPowermaxx SSE 12 BLMetabo4061792157323

5. Ryobi Bajonetsav RRS1801M

Fordele

 • Universal bajonetsav velegnet til mange forskellige saveopgaver
 • Vibrationsdæmpningssystem
 • Værktøjsfrit klingeskift
 • Justerbar fodplade
 • Gummibelagt greb
SkærekapacitetLydniveauLydtrykniveauVibrationsniveauBatterispændingBatteritypeVægtModelMærkeEAN
180 mm92,5 dB81,5 dB17,9 (m/s²)18 VLi-Ion2,26 kgRRS1801MRyobi4892210118691

Find en billig bajonetsav online hos Magasinet NU

Bajonetsaven er super nem at håndtere. Den er et håndholdt redskab modsat for eksempel kapsaven, som er mere stationær. Bajonetsaven er til at tage med rundt og kan derfor bruges i diverse positioner; over hovedet, i gulvet, ved siden af dig selv osv.  Derudover kan den også tages med rundt i og omkring huset og bruges der. Men dette afhænger også af, hvorvidt den er med batteri eller med ledning. Fordelene og ulemperne ved begge dele bliver gennemgået længere nede i artiklen. 

Derudover kan bajonetsaven med fordel bruges til mange andre gør-det-selv-opgaver end blot nedrivningsarbejde. Inden du køber en bajonetsav, skal du gøre det klart, hvilke opgaver du ønsker bajonetsaven skal løse for dig. Derfor finder du herunder en liste med beskrivelse af, hvor bajonetsaven er særligt god. Du kender måske til situationerne, og der har du manglet saven til at løse problemet. Så kan du bruge listen til at finde ud af, om bajonetsaven kan løse dine opgaver. Men det er vigtigt at huske på, at bajonetsaven kan bruges til rigtig mange ting, og dette blot er et udsnit af, hvad bajonetsaven kan.  

1. Save i mange materialer

Da bajonetsaven nemt kan skifte klinge, er det muligt at save i alverdens materialer. Det er muligt at købe klinger, der kan save i for eksempel træ, metal, plast, beton, mursten, glasfiber, teglsten, støbejernsrør og så videre. Det gør, at bajonetsaven er god til alle mulige saveopgaver, og det gør den alsidig. 

2. Skære rør over

Det lyder som noget, de fleste save vil kunne klare, men bajonetsaven gør det særdeles godt her. Den kan ikke bare skære PVC-rør over, men også støbejernsrør. To vidt forskellige materialer, men som bajonetsaven kan klare at skære over. Det kan den på grund af sin skarpe klinge, som ligeså er udskiftelig. 

3. Lave dørhuller i en murstensvæg

Dørhuller er ikke bare ligetil og slet ikke i en murstensvæg. Men bajonetsaven kan hjælpe dig. Eftersom den kan save i mange materialer, er den også en lille maskine, som kan skære alskens sjove vinkler og former. Så hvis du har en gammel væg, som du gerne vil have en dør i, så anskaf en bajonetsav. Den vil kunne klare det grove arbejde. Den vil også kunne lave huller til vinduer i en trævæg, gipsvæg eller i andet materiale. 

4. Save træbjælker over

Træbjælker, som det normalt vil tage timer at få skåret over med en håndholdt fukssvans, vil med en bajonetsav gå langt hurtigere. Ligeså vil du heller ikke have problemet med at få bugseret den store træbjælke op til et sted, hvor du nemt kan komme til med andre save. Det er nemlig nemt at tage sin bajonetsav med rundt, hvad enten den er med eller uden ledning. Ved el kræver det blot en forlængerledning. 

5. Beskære buske, træer og hæk

Ud over at være et glimrende redskab til store træbjælker er det også et godt redskab til havearbejde. Bajonetsaven kan ubesværet beskære både buske og træer. Det er selvfølgelig ikke en hækkeklipper, men hvis der er enkelte grene, du ikke fik med hækkeklipperen, kan du tage dem med bajonetsaven. På den måde kan du forfine dit resultat af hækken, og din hæk vil stå som den flotteste på vejen. Dine frugttræer kan ligeledes beskæres med saven, og du vil hurtigt og effektivt få det gjort med bajonetsaven. 

6. Kan komme til at skære svært tilgængelige steder 

Bajonetsaven har en meget tynd klinge, og så er den ligeledes en mindre håndholdt sav. Derfor kan den nemt komme rundt svært tilgængelige steder. Måske skal en bjælke skæres over inde imellem isoleringen, og her vil bajonetsaven kunne komme ind, uden det kræver ny isolering. 

Hvad kan en bajonetsav ikke bruges til?

Hvis du står med et projekt, der kræver nøjagtige, præcise eller meget lige snit, som hvis du eksempelvis skal skære hul til vasken i en køkkenbordplade, er det ikke en bajonetsav du skal bruge. Med andre ord, hvis dit udskæringsprojekt kræver stor præcision, er det ikke bajonetsaven, du skal gribe fat i. Bajonetsaven er til det grovere håndværksarbejde, men til gengæld til næsten al slags groft arbejde. 

Herunder kommer en liste med opgaver, som en bajonetsav ikke kan løse, ud over det nævnte eksempel med bordpladen. Så hvis dine opgaver omhandler nogen af følgende ting, vil du med fordel kunne kigge efter andre save, for eksempel en kapsav eller en dyksav.  

1. Skære lister 

Det nytter ikke noget at bruge en bajonetsav, når der skal skæres lister. Om det er loftlister eller gulvlister, er ligegyldigt. Lister skal være helt lige. Uskarpe linjer vil kunne ses tydeligt. 

2. Gipsarbejde 

Når du vælger at bruge gips i dit hus, sommerhus eller anden bebyggelse, er det vigtigt, at gipspladerne sidder helt sammen. Hvis gipsen ikke sidder tæt, vil spartlen slå revner, og dette vil kunne ses, selvom der er malet, sat filt op, eller hvad du ellers bruger som yderste lag på din væg eller loft. En bajonetsav kan ikke skære et præcist snit, som gør, at gipsen sidder helt optimalt og tæt. 

3. Beklædning

Hvis ikke du maler, sætter filt op eller fuldspartler oven på gipsen, kan du sætte en træbeklædning op. Her vil du ikke kunne se revnerne, men det kræver igen, at du har en sav, som kan klare de præcise linjer og snit. Det kan bajonetsaven ikke, og du vil være nødt til at bruge en anden sav. 

4. Generelt overflade

Overordnet er det jo meget overflader, som bajonetsaven ikke er optimal til. Det er alt det, som er tydeligt i et hjem, som bajonetsaven ikke kan bruges til. Derimod er den helt optimal til det grove arbejde. 

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en bajonetsav?

Før du køber en bajonetsav, anbefaler vi desuden, at du tager stilling til følgende spørgsmål angående din behov til maskinen, således at du ikke ender med et værktøj, der ikke kan bruges i det omfang du behøver, men at du omvendt heller ikke ender med at betale for nogle funktioner eller tilbehør, som du i virkeligheden ikke har brug for. 

Skal jeg vælge en el- eller batteridrevet bajonetsav?

Skal din bajonetsav været el- eller batteridrevet? Bajonetsave findes både i el- og batteridrevne versioner. Hvorvidt du skal gå efter en model med batteri eller el afhænger af, i hvilket omfang du har i sinde at bruge din bajonetsav, da begge typer bajonetsave har sine fordele og ulemper. 

Med en batteridrevet bajonetsav vil du kunne bruge din sav alskens steder. Ingen steder er for langt væk. Samtidig vil du kunne få den snørklet ind og save diverse steder uden at tænke på en ledning. Dog er der den ulempe ved en batteridrevet bajonetsav, at såfremt du bruger den meget, kan der opstå ventetid, når batteriet skal lades op. Men løsningen kan her være at have flere batterier, og hvis du går efter en bajonetsav i samme mærke som dine andre værktøjer, vil de ofte kunne supplere hinandens batterier. Det kan være fordelagtigt at have en batteridrevet bajonetsav, hvis den skal bruges til nedrivning, da strøm så ofte ikke er tilgængelig. 

Med en eldrevet bajonetsav får du en sav, som konstant virker, ingen ventetid. Dog skal du have en forlængerledning med dig. En fordel ved den eldrevne bajonetsav er, at den ofte har en bedre og stærkere motor end de batteridrevne. På den måde vil din bajonetsav ikke give op over for hårde materialer. 

Brugsværdi og formål

Hvor meget skal du bruge din bajonetsav? Hvis du kun har intentioner om at bruge maskinen til et enkelt eller meget få projekter, bør du overveje, om det kan betale sig at erhverve dig din egen, eller om med fordel kan nøjes med at leje den. Hvis du derimod regner med at bruge din bajonetsav i et stort omfang, anbefales du at købe den, og da vil det kunne betale sig at investere i en maskine i god kvalitet. Et værktøj i god kvalitet giver også bedre arbejdsglæde, og da bajonetsaven som regel ikke koster mere end omkring de 1.000 kr., er som regel ikke mere end et par hundrede kroner til forskel på en middelmådig og en rigtig god maskine. Derudover kan bajonetsaven bruges til rigtig mange ting, så det kan også være en god investering at lægge de ekstra penge samt købe en selv. 

Til hvilke(t) formål skal du bruge den? Som tidligere nævnt kan bajonetsaven bruges til mange forskellige opgaver, men samtidig har den også nogle mangler, som eksempelvis gør den mindre egnet til udskæringsopgaver, der kræver større præcision. Brug listerne til at se, hvad den kan bruges til, og hvad den ikke er så god til. På den måde vil du være godt på vej til at vælge den rette sav for dig. 

Ud over det er prisen naturligvis også en faktor. Hvor meget er du villig til at betale for din bajonetsav? Pris og kvalitet hænger som regel sammen, og bajonetsave er ingen undtagelse. Især ved værktøj er det vigtigt at kigge på prisen, da en dyrere pris ofte også hænger sammen med længere holdbarhed. 

Bajonetsav pris – Hvad koster en bajonetsav?

En bajonetsav kan koste mellem alt fra blot 2-300 kr. til omkring de 8.000 kr. Du vil også kunne finde et udvalg af exceptionelt gode maskiner til over denne pris, men i vores erfaring vil udvalget i prislejet 1.000-2.500 kr. i langt de fleste tilfælde være ganske tilstrækkelige.

Det er vigtigt at have for øje, at der ligeledes er prisforskelle på eldrevne bajonetsave og batteridrevne bajonetsave. Derudover kan det også være fordelagtigt at kigge efter, om der er ekstra udstyr med i prisen. Ekstra udstyr kan være ekstra klinger, ekstra batteri, etui og så videre. Prisen afhænger ofte af mere end bare kvalitet, det handler også om, hvilken slags der er tale om, samt hvilket udstyr den har. 

Desuden er det ofte til at finde rigtig gode tilbud på bajonetsave, så du kan købe en fantastisk god maskine til hvad der svarer til normalprisen på en middelmådig maskine. Undersøg derfor altid markedet først, før du går ud og investerer i en ny bajonetsav. 

Populære mærker, når vi snakker bajonetsave

Selv om mærket ikke bør være den afgørende faktor i, hvilken bajonetsav du skal vælge, kan der være flere grunde til, at man alligevel lader det spille en rolle i ens valg om, hvilken maskine man skal vælge. Eksempelvis kan der være fordele i at have flere værktøjer af samme mærke, eller måske man bare har gode eller dårlige erfaringer med bestemte mærker, hvorfor man til- eller fravælger et frem for et andet. Det kan være en fordel, især hvis man går efter en bajonetsav, som er batteridrevet. Såfremt du for eksempel vælger en Makita-bajonetsav og har en Makita-boremaskine, vil batteriet ofte være det samme. På den måde vil dit værktøj supplere hinanden, og du vil få det optimale ud af dine redskaber. 

Følgende mærker er populære og kendte for at producere bajonetsave i god kvalitet:

 • DeWalt
 • Bosch
 • Makita
 • Einhell
 • Black & Decker

Når du køber din bajonetsav, så er der mange ting at holde øje med. Men hvis du køber den på nettet, får du nemt et overblik over, hvad den kan, hvad den indeholder, og hvad den koster. Her er ingen skjulte dagsordner eller på anden måde sælgermentalitet til at påvirke dit køb. Samtidig kan du nemt sammenligne priser og få en billig og god bajonetsav uden at skulle smide hele din opsparing.  

Køb en bajonetsav online, og spar både tid og penge.

Andre læste også

Vi bruger cookies til statistisk analyse, forbedring af brugervenlighed samt til at skræddersy indhold baseret på dine interesser. Accepter Læs mere